PATROCINADORS:
¿Vols ajudar patrocinant la segona festa d´agermanats?

POSA'T EN CONTACTE AMB NOSALTRES

divendres, 27 de juliol del 2007

Carta des d'oliva...

Amic si companys, vos publique una carta que em rebut d'oliva...

"Estimats fallers! En primer lloc, ENHORABONA pel magnífic event que esteu posant en marxa i ENHORABONA per desplegar tots els mitjans necessaris per fer realitat l'AGERMANATS 2007.

El vostre blog arriba a nosaltres després d'uns mesos on un grup de joves fallers i falleres d'Oliva, ens hem reunit per fer realitat un somni, un dia més de FALLES, entre les sis comissions del nostre poble, un dia de GERMANOR.

Una setmana després de falles va sorgir la idea... hem patit, hem tingut crítiques, hem mogut cel i terra per fer-ho possible, perquè la nostra proposta no fóra la il·lusió d'uns quants, sinó una realitat per a tots. Les noves tecnologies ens van servir de gran ajuda i a les dues webs falleres del nostre poble (fallabarrisantfrancesc.org i fallainstitut.com), vam informar tothom de la posada en funcionament d'una delegació encarregada de fer possible aquest Dia de Germanor. Vam crear un foro i una direcció de correu electrònic i missatgeria instantània, vam dissenyar una imatge corporativa... I a la fi ens reunírem i definírem les línies bàsiques de l'organització de l'event, a la fi ens posàrem en contacte amb els representants de totes les comissions, a la fi portàrem la proposta a la Junta Local Fallera d'Oliva, a la fi... i després d'unes quantes reunions, la setmana passada vam fixar la data per al Dia de Germanor -22 de setembre- on farem un Dinar, amb Paella Gegant, Xaranga, Disc-mòbil i barra lliure... AIXÒ SÍ, LA FINALITAT TAMPOC ÉS LA D'ENGARROFAR-NOS TOTS DAVANT UN MACROBOTELLÓ... Nosaltres també hem rebut crítiques.

Després de demanar pressupostos i aclarir lloc, dates i encarregats de cada comissió i Junta Local Fallera, la propera setmana estaran els tiquets a la venda, amb un preu de 25 euros. Evidentment, no hem rebut cap tipus de subvenció del consistori i tampoc de JLF, on l'anterior President ha deixat els comptes baix zero després d'una nefasta gestió del seu propi equip.

La gent està molt animada i reclamant més informació a diari. Aquesta serà la primera festa d'aquest tipus que es celebrarà a Oliva. Abans de la setmana fallera, la Junta Local porta uns anys organitzant la Nit del Faller, però amb baixa participació. Degut a ser el primer any, entre tots vam decidir de no llençar la casa per la finestra i celebrar una Dia de Germanor dintre d'un ordre i no a lo bèstia, per saber primer com resulta i, així, incloure novetats per a properes edicions i millorar aquesta gran trobada de cara al proper any.

Aquest mateix cap de setmana, una companya relacionada amb un membre de l'Orquestra TITANIC, m'ha informat de la vostra direcció i he descobert sorprés que no som els únics que treballem per la GERMANOR entre falles.

He estat mirant el vostre blog i m'he sorprés de debó. Vos felicite! Nosaltres també pensàvem de dissenyar unes samarretes per a tots els fallers i falleres, que inclourien, com les vostres, els escuts de totes les comissions.

Sols una qüëstió: no trobàvem la manera idònia de titular aquest dia. Ara he descobert que allò de "AGERMANATS 2007" és una forma excel·lent de reunir les comissions falleres. Des d'ací, dir-vos que m'agradaria proposar als meus companys l'anomenar la nostra festa AGERMANATS 2007 - 1ª FESTA DE GERMANOR FALLERA A OLIVA. Sé que es tracta, un poc, de "FURTAR-VOS" la idea original, però podria ser un bon mètode de fer saber a la resta del món que els fallers i falleres no sabem de conflictes, sols de GERMANOR, DE FESTA I D'AMISTAT. L'AGERMANATS podria donar-se a conéixer a tot arreu, primer des de Sueca, després a Oliva (encara que la nostra data siga més propera) i convidar a la resta de poblacions a que seguisquen l'exemple. El nostre propòsit, com el vostre, és que aquest acte es convertisca en una cita indispensable dins l'agenda fallera d'Oliva.

Torne a felicitar-vos de nou i desitjar-vos tot el millor per a les vostres falles i el vostre AGERMANATS. Seria una satisfacció enorme poder crear llaços d'amistat amb vosaltres i poder anomenar la nostra festa de GERMANOR, com l'AGERMANATS 2007, a Oliva.

Un abraç i bones vibracions!! Espere notícies vostres el més aviat possible. Fins prompte!!

Enrique Escrivà."

11 comentaris:

Amic fep ha dit...

Amic Enrique Escriva, m'he quedat sorpres per aquest missatge que hem plublicat, encara estic "aborronat" llegint la teua carta, espectacular!!!!!!

Soc un dels molts membres de l'organitzacio d'Agermanats 2007 a Sueca, i la veritat, per mi, i segur que parle pels meus companys, pots utilitzar els noms que vullges, tots estem al mateix vaixell i lluitem per les mateixes coses, a Sueca, a Oliva, on siga, aixi que, som tots igual!!!!

Sabeu que aci, i a les distintes pagines de les nostres comissions falleres sempre sereu benvinguts i no ens agradaria perdre este fil que has començat desde ahi, Oliva, enviat-nos aquesta carta.

Aci anirem informat de la nostra festa, i espere que tambe informeu de la vostra, que segur, que amb les ganes que demostres en aquesta carta, la I Festa de Germanor Fallera a Oliva, sera tot un exit.

ENDAVANT AMICS!!!!!!!

San-vala ha dit...

Sense paraules amic Enrique desde Oliva, realment una carta aborronadora.

Sóc al igual que el amic fep un component del Comite organitzador d'Agermanats suecans. Pense igual que fep pots utlizar el nom sense problemes perquè la germanor no deu quedar sols als nostres pobles tambè poc expandir-se i açò de les webs es un bon escaparate...

Enhorabona per la festa i que surta tot bè, si necesites algò ja saps on trovar-nos...

Gemmeta ha dit...

Ben vingut al nostre blog!!!

Enric, realment com diuen els meus companys m'ha aborronat al llegir el teu escrit!!!
Respecte al nom d'Agermanats pots utilitzar-lo sense cap problema.


Enhorabona i esperem que la festa siga tot un èxit, endavant!!!!

Anònim ha dit...

Sempre és una gran alegria vore com hi ha iniciatives igual a la nostra en altres pobles. Està be això de tindre també agermanats 2007 en Oliva. Per cert, el logo heu fet un copiar i pegar a sac, jeje.
Vos desitge que tingau la mateixa sort que nosaltres que ens farà falta. Per que a hores d'ara em veig amb el sou "agermanat" xD XD.

rojuel ha dit...

Realment m'has deixat bocabadada, amic Enrique, una altra festa d'agermanament entre falles!! Espectacular!!

Per mi cap problema en que utilitzes el nom d'Agermanats, endavant. Espere que la festa siga tot un éxit, igual que la nostra, jajaja, ja mos aniràs contant.

MIEMBROS DEL COMITÉ ha dit...

Com diiriem en Sueca: Chi mira aixoooo!!!! Flipant la carta amic Enrique!! Els pels de punta tinc encara!! Per la meua part també pots "furtar-mos" el nom d'AGERMANATS 2007, ja que m'alegra moltisim vore com molts dels fallers de diversos pobles pensem igual sobre aquesta festa!!

Enhorabona i SORT amics!!!

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies!! No sé si és tan aborronadora o què la meua carta, però vos agraisc de tot cor les vostres paraules i la vostra benvinguda a l'AGERMANATS 2007 D'OLIVA. M'he emocionat com poques vegades!! Amic Pau, ens hem vist obligats a fer un "quasi" copiar i pegar... a la imatge corporativa, perquè ens corria pressa per encomanar els tiquets de la festa, per posar-los a la venda a partir de la setmana que ve. Em va paréixer bona idea i després de reformar-la a la nostra manera, la vam publicar a les webs. Com no, moltíssimes gràcies! Estigueu segurs que anirem informant-vos de tot allò relacionat amb l'AGERMANATS 2007 a Oliva. A mi encara em pareix mentida que la il·lusió que vam compartir conc persones, cinc amics (perquè vam ser cinc els qui ho vam parlar i els qui hem treballat per convocar les sis comissions del poble) es convertisca en una nova cita imprescindible a les falles del nostre poble.

Un abraç a totes i tots i FEM GERMANOR!!

Anònim ha dit...

ja tinc una idea molt bona, si els agermanats son un exit, s´imagineu una festa d´agermanament en diferents pobles. alcira, sueca, oliva, gandia,jejejje si superem akest repte per que no un mes dificil...seria la bomba, donar a coneixer a tots que les falles no son sols valencia capital, pues ja se ma clavat ami aixo en el cap jejjeje malament no em fet al primera ja estic pensant en la del any k be, pero lo k va davant va davant,jejjeje

elsa ha dit...

Hola a tots!!!!M'ha sorpres aquesta carta al igual que als meus companys,pero es una sorpresa molt agradable.Saber que gent d'altres pobles tenen la mateixa idea per vore les falles es la canya.Que tingau sort i que vos ixca tot super be,com espere que ensixca a nosaltres.

Anònim ha dit...

Hola: ¿heu llegit este escrit que va eixir en el llibret de la Falla Cervantes? També l'he vist a 'Falles tot l'any! ¡¡¡Això és una colaboració!!! Vos el copie a continuació:

ALS QUE CRITIQUEN LES FALLES
[J. V. Yago]

Pel que fa a les falles, hi ha en la societat dues concepcions diametralment oposades; dues actituds tan radicalment distintes com són l’adhesió incondicional i l’aversió irreductible. Uns veuen —i viuen— la falla com la quinta essència d’allò valencià, mentre que altres la consideren poc més que un brollador d’estrèpit i vulgaritat. Es tracta d’una confrontació quasi tan tradicional com la festa, i que suscita reflexions força interessants. Respecte del soroll, per exemple. La majoria dels que consideren les falles només com una forma insolent i anàrquica d’enrenou no han tingut en compte la seua evolució; les jutgen a partir d’un clixé rígid: les prejutgen, i el prejudici armonitza molt malament amb el dinamisme i el canvi. Perquè avui la falla no es queda en foc i traca, en fum i rebombori circunscrits als límits escassos d’una setmana; la festa, igual que ha fet el turisme de sol i platja, s’ha «desestacionalitzat», de manera que les comissions irradien, a més d’allò purament lúdic, un munt d’activitats escampades al llarg de l’any.
L’errada més greu que cometen els denostadors de l’ambient faller consisteix a no voler contemplar-lo sinó des de fora, a pretendre’s impermeables a la música, la pólvora i la llum, a negar la festa més enllà de les comissions. Però les falles no solament són els fallers que figuren als llibrets: les falles no s’entendrien sense l’expectació popular; són una festa incitadora, col•lectivitzant i socialment integradora; són l’últim refugi de la virtut veïnal i agermanant de les festes de poble. Les falles han esdevingut, al capdavall, les conservadores del «carrer» entés com a espai de convivència.
Si es pot dir —al•ludint a certes vel•leïtats sòcio-polítiques— que un club de futbol és alguna cosa més que un club, ¿per què no s’ha de poder dir que una falla és més que una falla? De fet —i amb açò abordem les acusacions de vulgaritat—, actualment ho són. Avui les nostres falles deixen «rastre»: en forma de llibrets cada vegada més acurats, de concursos literaris, de llibres commemoratius, d’una revista mensual que fa visible la incesant activitat fallera de tot l’any, d’edició i representació de sainets… El sainet és al teatre el que la sarsuela és a l’òpera: un «género chico» que, per això mateix, resulta menys elitista i més apropiat per a la divulgació.
Les falles de Sueca viuen un moment únic, ple d’iniciatives i de projectes. Segreguen producte cultural, valor afegit a l’explosió de mediterraneïtat que són.
Per molts anys.

abel -confeti- ha dit...

buuffff!!! si que aborrona tot a�� ssiii!!! estic molt content que un projecte aix� haja ixit tan triomfador en la societat. la veritat es que no m'esperava aquesta noticia en la que altre poble faller, ni mes ni meyns que oliva, haja tingut la idea de la germanor fallera i tambe vaja a celebrar-ho despres de lluitar molt. jo no he lluitat tant com haguera volgut per celebrar aquesta festa, xo sapiau que la provesso va per dins i el sentiment es el mateix i que si no ho he fet ha segut per falta de temps, pero be, ara ja em arribat fins as� i m'he adonat de que s'apropa el nostre somni per a fer-se realitat.

enhorabona a Enrique i en general a tots el que estem clavats en a� d'agermanats per aquesta intenci� i que tingam moltissima sort, tan uns com altres!!

viscquen les FALLES! ;)